Näyttää siltä että syksy on tosiaan taas täällä. Joka päivä sataa tai tihkuttaa.. on viileää ja tuulee. Lapsellekin täytyy jo pukea ihan kunnolla päälle, vaikka mentäis vain hetkeksi pihalle.

Kesä meni vilisten ohi. Oli paljon kaikkea puuhaa, lähinnä koirajuttuja tietysti, ja enimmäkseen näyttelyitä. Muutamat agilitykisatkin mahtui sentään joukkoon. Polvi kestää aika hyvin, eikä Fiinikään enää pelkää tuomareita.Ja Fuulakin pääsi starttaamaan jo muutamat möllikisat. Fuulan kanssa on kiva kisata. Oikein odotan sitä, että se osaa kaikki esteet kunnolla, ja pääsemme virallisiin kisoihin.

Musti sai pennut samana  päivänä kuin mun polvi leikattiin. Hienosti ajoitti synnytyksen niin, että ehdin kotiin sairaalasta, ja hetken aikaa sain rauhassa harjoitella kepeillä könkkäämistäkin, ennen kuin pentuja alkoi tulemaan. Lopputulos oli neljä pentua, joista kolme oli uroksia ja yksi narttu. Mustin pennuista vielä toistaiseksi kaksi on meillä. Toinen muuttaa serkkuni luo hieman myöhemmin, ja toinen vielä etsii omaa kotia.

Heti polvileikkauksen jälkeen parin päivän päästä suuntasimme Kokkolan näyttelyyn hyvän ystäväni Riikan kanssa. Riikka oli ihana ja tuli aina Jyväskylästä asti minua hakemaan, jotta pääsin reissuun, kun en voinut itse ajaa. Yövyimme autossa Kokkolassa, ja lauantaina olikin kehät. Riikan koirat olivat molemmat rotunsa parhaita, ja Tollo myös. Fuulakin sai ERIn ja sijoittui luokassaan toiseksi.

Loppuhuipennuksena Tollo voitti terrieriryhmän, ja sitten mäyräkoirista Mersu oli RYP2 ja Tui RYP4. Ei hullummin. Suuntasimmekin kodin sijaan hotellille odottelemaan sunnuntain BIS-kehää, josta ei tosin sijoitusta enää herunut Tollolle. Aivan ihana viikonloppu oli kyllä hyvässä seurassa. Harmi kxun mäykyt ja terrierit sattuu niin kovin harvoin samalle päivälle :(

Muutamia muitakin näyttelyitä kesään mahtui, Tollo valioutui Turussa 13.8. kun se oli ensimmäistä kertaa yli 2-vuotiaana kehässä. Ja nyt viimeisimmäksi Luumäellä oli hieno päivä kun Tollo oli ROP ja Fuula VSP saaden toisen sertinsä. Saa nähdä sitten kuinka viimeisen kanssa mahtaa käydä :D

Loppuvuodelle olisi suunnitelmissa muutama ulkomaan näyttely, ja muutama myös kotimaassa. Jotenkin en vaan oikein osaa päättää aina että ketä mihinkin ilmoittaisi. Keksiä olen tässä nyt yrittänyt muistaa aina välillä ilmoittaa. Keksi on toipunut hienosti  onnettomuudestaan. Se siis jäi vappuna auton alle, ja aivopaineet nousivat niin pahoiksi, että läheltä piti ettemme menettäneet Keksiä. Tänä päivänä ei mistään uskoisi, että mitään onnettomuutta on koskaan tapahtunut.

Stella on myös nyt astutettu. Sileällä valko-mustalla brittiuroksella, Cumbreck Arrogant Pete. Haaveissa on sukutaulultaan hieman harvinaisempi yhdistelmä. Toivon pennuista tulevan rotutyypillisiä, tasapainoisen rakenteen omaavia, elastisia ja toiminnallisia, sekä ennenkaikkea iloisia ja reippaita pikkurusseleita. Stella on sileäkarvainen, tricolour kivaluustoinen narttu, ja se on noin 30cm korkea. Brentin veikkaisin olevan siinä 27cm hujakoilla, se on melko pienikokoinen, ja keskiluustoinen uros. Itse odotan tätä yhdistelmää todella suurella innolla! Katsotaan mitä tuleman pitää.

Koulu jatkui taas, opiskelen siis edelleen trimmausta koulutuskeskus Salpauksessa. Tavoitteena on, että koulutuksen päätyttyä osaamme  tehdä kaikille koiraroduille kotitrimmit. Otan mielelläni vastaan nykyisin siis nypittävien lisäksi myös leikattavia, sekä ajeltavia rotuja, jotta saan mahdolisimman paljon käytännön harjoitusta koulutukseni tueksi. Saa siis vinkkailla myös niille kavereille, joilla on muun rotuisia koiria kuin russeleita ;)

1314910114_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Turku 13.8.2011

 

1314910064_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Luumäki 28.8.2011