Tällä viikolla hiljenee talo.
Ylihuomenna menemme BAER-testiin, ja sen jälkeen alkaa luovutusrumba.

Yksi pennuista menee taas ulkomaille, Viroon. Pelle on veikeän näköinen poika, saa nähdä mitä siitä kasvaa.
Viime viikonloppuna olimme Fanin kanssa russeleiden agilitymestaruuksissa. Odotukset ei olleet kovin korkealla, meillähän oli takana 9 starttia ja 9 hyllyä. Finaaliradalle päästäkseen tuli saada tulos karsintaradalta. Niin, tulos...

No, lähdettiin kuitenkin aamulla aikaisin ajamaan kohti Purina-Areenaa, jonne en einannut edes löytää kun ajo-ohjeessa luki että kyltissä lukee Pori, mutta sinä luki Vihti... Itse olisin kääntynyt kyllä siitä, mutta kun päätin luottaa ajo-ohjeeseen, tyhmää, eikö?

No, päästiin lopulta kuitenkin ajoissa perille. Ilmoittauduin, moikkasin tuttuja ja aloin katseleaan rataa. Ei mikään kamalan paha. "Mutta, meidän tuurilla joku menee mönkään kuitenkin."

Rataantutustumisessa koitin kerrankin hyvin keskittyä miettmään että mihin se koira nyt sitten ihan oikeesti menee, jos teen näin, jne. Sain ihan sujuvan suunnitelman aikaiseksi.

Lähtö. Fani ei edes varastanut, hienoa Fani! koira oli koko radan ajan muutenkin mielettömän upeasti kuulolla, ei mitään ongelmaa. Paitsi kepit, ja parit kontaktit. Kepeillä ollaan treenattu lähiaikoina liikaa Fanille itselle helpompaa puolta, ja nämä oli sitten sieltä vaikeammalta puolelta. Toisiksi viimeinen este oli puomi pussin perään. Ilmeisesti etenin jo liikaa, joten koira meni puomista ohi, siitä kielto. Takaisn puomille, ja vihdoin maalissa, ja TULOS!!

Tästä sitten taas antam aan ylen pusikkoon, sen jälkeen vähän ikkastiinkin, ja sitten piti vielä muilta russelisteilta käydä varmistamassa että se varmasti oli tulos. Ja olihan se :) Pääsimme siis ulos hyllyputkesta ja vielä finaaliradallekin.

Tämän jälkeen meillä oli kakkoskisa, ja nyt en enää jännittänyt lainkaan, ajattelin ettei mitään väliä, vaikka tulis hylly, meillä on yksi tulos!!

Nooh, tämä rata meni taas kivast, ei varastanut lähdössä, joku kontakti moka, ja sitten ne KEPIT. Ai kamala, sain korjata melkein joka välin. aikaa kului, ja kului... no, tulos saatiin siitäkin taas. Ja vaikka kepeillä kului ikuisuus, niin aikavirhe -7,80

Tuolla kisoissa palkittiin 5 ensimmäistä, ja Fani ylsi molemmilla radoilla palkinnoillekin. Ensimmäisellä radalla 5. ja toisella 4. Hienoa!!! Tulokset e päätä huimanneet, 20 ja 15, mutta muille tuli hyllyjä sitten meidänkin edestä.

Finaalinrata. Juu, katsetiin Lauran kanssa kun alkoivat laittaa numeroita finaaliradalle. Aika kauheeta pyöritystä. Ajattelin vaan, että eipä sen niin väliä, me voitettiin itsemme jo kun päästiin finaaliin.

Ennen minejä oli maxt, katseltiin niiden suoriukia, ja aika paljon tul hyllyä, etenkin nopeilla koirilla.
Fani on nopea, joten ajattelin, että se ponkaisee varmaankin johonkin väärälle esteelle, tms.

Rataantutustuessa hoksasin vielä yhden pelastavan ohjauksen, jota päätin kokeilla.

Lähtö, Fani aavistuksen varasti lähdössä, mutta onneksi alussa heti oli pussi, jotenka en myöhästynyt itse lainkaan. Mentiin oikeaan putken päähän. se vienti olikin vielä helpompi kun  olin ajatellut. Sitten hankala kohta. onnistuin ohjaamaan juuri kuten olin suunnitellut, ja nappiin meni. Seuraava hankala kohta oli kamala pyöritys. Ensimmäinen vienti oli helppo, koira laskeutui juuri sopivasti sinne mistä sen pitikin mennä, sitten tuli se vaikea kohta, johon tosiaan rataantutustuessa keksin keinon, tai ainakin toivoin niin. Onnistuin aika hyvin tekemään sen juuri niin, mielestäni, ja nappiin meni, Fani ei edes vilkaissutkaan ansapuomille!

Hetken päästä alkoi mokat. omaa tyhmyyttäni en vienyt koiraa putkeen tarpeeksi läheltä. Fani irtoaa ja hakee putken hyvin, mutta ei väsyneenä, silloin sitä tarvitsee auttaa, mutta enhän mä tajunnut. Siitä kielto. Tästä siis seurasi että olin myöhässä kepeillä, kielto. Mutta nyt meni kepit muuten hienosti, ne olikin "Fanin puolelta". seuraavassakin kohdassa olin edelleen aavistuksen myöhässä, joten jouduin tekemään pelastusohjauksen, näistä en tykkää, mutta onneksi ne meillä onnistuu useimmiten.

Sitten puomi, kontaktivirhe, hyppy, maalissa, ja tulos!!! Ihan uskomatonta. Vasa aamulla saatiin eka tulos ylipäätänä kkösistä, ja vielä illalla kolmosten radaltakin tulos, olin kyllä ihan äimänä. Mahtava tunne.

Rata ei ollut kovin helppo, tuloksista katsoin että melkein puolet kaikista kolmosista teki hyllyn. Finalistirusseleista vain 5 sai tuloksen, joten Fani sijoittui mestaruuskisoissa viidenneksi, ja palkittiin parhaana 1-2 luokan koirana kunniamaininnalla :D Hienoa Fani! Tästä se vihdoin lähtee!

Ny täytyy alkaa armoton keppitreeni, joka on jäänyt kyllä ihan mun laiskuuttani, nimittäin meillä on omassa puhassa kepit...

Kontaktit tarvii myös saada kuntoon.


Fiini-piiperöstä: Se on aika ihana ja oppivainen pentu, osaa jo istua, sekä istua ja odottaa, Tietää myös että luoksetulossa istutaan :D Maahanmenoa reenattiin myös hiukan jo tuolla agimestaruuksissa. :)

Tiistaina on oman seuran mestaruudet. Fani osallistuu kilpaileviin, ja Dana mölliköihin. Tiistaina saan ilmeisesti myös kuulla mun työtilanteesta jatkossa. Ans kattoo.

Viime viikonlopun olin vaihteesi baarilla töissä, ja hiukan oli rankkaa, kun oli päivällä nuo kisat. No, ehkä sitäkin kestäis.