Voi ei, olen ollut tas laiska bloggaaja. Ja niin paljon on tapahtunut, vai tuntuuko se vain siltä.

Maha senkuin kasvaa, sille on ihan oma bloginsa, joten sitä en tässä sen enempää ala tälläkään kertaa ruotimaan.

Fuulan kanssa on käyty pentunäyttelyissä. Lahdessa, lokakuussa, Fuula oli VSP-pentu. Helsingissä, marraskuun alussa Fuula sai KP:n, voitti luokkansa, ja oli PN3. Viikkoa myöhemmin Helsingissä Fuula hävisi kilpakumppanilleen, eikä ansainnut Maija Mäkisen mielestä KP:ta.

Arvosteluihin olen ollut aina tyytyväinen. Etenkin Kirsi Sainion arvostelu oli mielestäni oikeinkin osuva. Fuula on esiintynyt hieman vaihtelevasti. Lahdessa tosi hyvin, mutta sitten Helsingin pentunäyttelyissä vähän sinnepäin. Noh, pentu kun on, niin tylsistynee vaan aina niin kovin nopeasti.

Joulukuun alussa menemme vielä yhteen pentunäyttelyyn, johon olen ilmoittanut sekä Fuulan, että sijoitusnarttuni Stellan. Ja nyt kun Tollonkin rokotukset on viimeistä myöten haettu, osallistunemme itsenäisyyspäivänä pikkumiehen kanssa ensimmäistä kertaa mätsäriin :D Fuulakin tietysti pääsee mukaan.

Tollo on ihana pikkuinen minimies, ja kaikki ketkä sen näkevät, rakastuvat siihen. Se on jotain ihan syötävän suloista. Pieni, karvainen ja kamalan sievä. Oikea söpöläinen! Sen luonne on myös aivan valloittava. Oikein perinteinen russeli, ja niin fiksu ja oppivainen! Me ollaan aivan myytyjä! Saa nähdä minkä kokoinen siitä mahtaa tulla, se on  tälläkin hetkellä vain n. 21cm korkea, ja se on jo kohta 4kk vanha. Veikkaan että se ei kovin suureksi kasva. Tollon isähän on vain 26,5cm korkea. Mutta eihän sitä tiedä vaikka Toljanderi vielä ottaisi kasvuspurtin jossain vaiheessa. Painoa oli kertynyt kokonaiset 3,8 kg.

Fiini sai pennut Halloweenina, eli 31.10. Pentuja syntyi kolme, valitettavasti yksi tytöistä oli kuollut. Mutta kaksi muuta, tyttö ja poika, saivat syntymäpäivänsä kunniaksi hauskat nimet. Tyttö on Karkki ja poika on Kepponen. Molemmat tytöt olivat tricoloreja ja poika ruskea. Kaikilla on tosi kivasti väriä. Kuolleella tytöllä oli vielä runsaammin väriä kuin näillä kahdella, joilla niilläkin on reilusti väriä (ainakin verrattuna Fiini-äitiin). Tytölle minulla on jo aivan ihana koti valmiina, mutta pojalle en ole vielä keksinyt kotia. Koska näitä oli vain kaksi, ja kun Fiini on minun oma pieni mussukkani, toivoisin pojankin jäävän tähän mahdollisimman lähelle, niin että pääsisin mahdollisimman aktiivisesti seuraamaan sen kehitystä. En ole pitänyt kodin etsinnässä mitään kiirettä, mutta uskon että Kepposellekin löytyy vielä ihana koti.

Fanilla oli narttu kylässä ja odottelemme tuottiko astutukset hedelmää. Astutukset onnistuivat hyvin, Fani on kyllä hieno astuja. Tämä ilmeisesti jää Fanin viimeiseksi pentueeksi, sillä aion äitiyslomani aikana leikkauttaa Fanin. Siksi poistatin Fanin jo yhdistyksen urosluettelostakin.

Mun kasvatin omistajat on olleet ihanan aktiivisia. Fiinin sisko kävi kaikissa mahdollisissa tutkimuksissa. Siltä kuvattiin selkä, lonkat ja kyynärät, sekä tutkittiin polvet ja silmät. Samainen koirahan on myös BAER-testattu normaalikuuloiseksi ennen luovutusta. Allilla oli selkä kunnossa, kyynärät ja polvet nollaa, lonkat C, ja silmät puhtaat perinnöllisistä sairauksista.

Myös Raipe Pro A -pentueesta on menossa silmätarkastuksille alkuvuodesta. Aikaisemminhan siltäkin on jo polvet tutkittu, tulos 0/0.

Hiukan ikävän silmätuloksen kuulin ruotsinmaalta, Hobben jälkeläisellä on jo 2008 todettu silmätarkastuksessa sekä linssiluksaatio, että glaukooma. Itse sain kuulla tästä vasta nyt, yritän opetella käyttämään Ruotsin Avelsdataa, jotta pysyisin paremmin ajantasalla Hobben jälkeläisten tilanteesta siellä. Aion tiedottaa asiasta kaikille nartun omistajille, jotka Hobbea ovat käyttäneet. Hobbe aiotaan testauttaa uudella linssiluksaatio-geenitestillä, jotta saamme selville kantaako se perinnöllistä linssiluksaatiota perimässään.  Ja siitäkin tuloksesta tiedotan sitten myöhemmin.

Hobbe kävi myös Seinäjoella pyörähtämässä näyttelyssä saaden EH:n. Tuomari oli harmitellut, ettei tapaturmaisesti lähteneestä etuhampaasta ollut hammastodistusta (meillä on siitä vain SKK:n todistus, en ole selvittänyt saisiko sitä käännätettyä Suomen Kennelliitossa, koska emme ole sitä kokeneet erityisen tarpeelliseksi.), mutta en nyt ole aivan vara, olisiko ERIä saanut täydellä purukalustollakaan. Tuomarilla oli ollut todella tiukka linja, ja olemme erittäin tyytyväisiä Hobben saatua EH:n.

 

Mitäs muuta.. Mä olen ollut vain kotosalla.. netssä surffailen päivät pitkät. Mulla on vähän sellainen tylsä vaihe kun oikein mitään en pystyh harrastamaan. Enkä enää kovin omatoimisesti pysty mitään tekemään. Häiden järjestely on ollut tosi nolosti jäissä. Niitähän mä pystyisin nyt kotoa käsin loistavasti suunnittelemaan ja järjestelemään. Ja mitään en ole tehnyt. Paitsi, tänään tutkailin hiukan mahdollisia hääbändejä. Nyt pitäisi vain ottaa oikeesti itseään niskasta kiinni, ja alkaa soitella joka paikkaan.