Koirien kanssa en ole ehtinyt nyt ihan älyttömiä puuhastelemaan. Kotiin rakensin yhden aita-esteen siivekkeet kerran sillä aikaa kun H oli poissa kotoa. Ja noiden siivekkeiden avulla olen sitten opettanut Novalle hyppyä ja kätentuloa. Sujuu jo aika hienosti. Hieno kelppari!

Mun ryhmän yhdet treenit oli siirretty vielä tähän juhannusviikolle, joten käytiin keskiviikkona treenamassa, Fanin ja Fiininkin kanssa. Fani tuntu ihan pöljältä. En oikein tiedä mikä sitä vaivasi. Täytyis varmaan käydä treenaamassa yksin hallilla ennen kisoja. Kun jaksais. Olen ollut vähän kipeä, niin en oikein saa irti itsestäni.

Fiini meni kivasti. Kepit varmistuu koko ajan paremmiksi. Mutta jos se ei keskity, se kovin helposti harppaa yhden välin yli. Vähän "dananvikaa" havaittavissa siis. (Note to myself: alahan jo harjoitella Fuulan kanssa niitä keppejä, sellaiset kun löytyy tuosta pihalta..) Niin, ja Fiinihän siis osaa kepit vain toiselta puolelta.. argh.. Ja se rengas on edelleen yks helvetinkapistus. Siitä kun on ihan helppo hypätä sivustakin, jos haluaa... Keinu menee Fiinillä nyt ihan täydellisesti. Siinä ei oo oikein koskaan hirveitä ongelmia ollutkaan.

Noh, yritän nyt juhannuksen aikana saada rakennettua meidän omalle renkaalle telineen ja sitten iskostaa sitä tuon päähän ahkerasti vielä ennen kisoja. Ja noita keppejä vois kanssa tossa talon takana käydä treenaamassa.. Sinne vaan on muka jotenkin niiiin hankala lähteä tästä toiselta puolen pihaa..

Musse (artist also known as Musti) on taas meillä hoidossa. Mun isä lähti Saarenmaalle sukuloimaan juhannukseksi, niin Musse sitten tuli tänne meille sukuloimaan. Täällähän onkin Mustin äiti, äidin isä, sekä pari pikkuserkkua. Huomenna yökylään tulee myös Mussen siskopuoli Siro.

 

Sirohan oli siis mun sijoitusnarttu, Hobben tytär. Mutta Sirolla todettiin todella paha allergia, se rapsuttaa itseään jatkuvasti, aina vereslihalle asti. Joten luovutin Siron haltijalleen, ja Siro on steriloitu. Nykyisin Siro pysyy hyvänä kortisonin voimalla. Mutta nyt kun kortisonilääkitystä ei taas ole, se rapsuttaa jälleen. Todella ikävää Päättämätön Nämä alergiat ilmeisesti ovat russeleilla melko yleisiäkin, toivottavasti niihin pystytään vaikuttamaan vielä jalostuksellisesti, ettei kohta käy niin että joka toisella russelilla on jotain allergiaa tai kutinaa. Tiedän joitain rotuja joissa näin jo tuntuu olevan.

 

Mussesta kuitenkin on kasvanut hirrrrviö. Se on ihan hullu riiviö, vaikka mun mielestä se on aina ollut kauheen villi ja hullu. Mut H oli kuitenkin sitä mieltä et se on muuttunut paljon riiviömmäksi. Tai sitten H vaan ehti jo tottua meidän rauhalliseen pikku-Fuulaan (Joka sekin on kyllä herännyt horroksestaan, ja muuttunut aika paljon riiviömäisempään suuntaan...) Joka tapauksessa, Nyt Musse sitten opettaa Fuulalle pahoja tapoja, ja kutsun niitä apinakaksikoksi. 

Fuula ja Musse on muutenkin hassu parivaljakko. Niistä on tullut jotenkin kauhean tasavertaisia. Varmaan osaltaan siksi, että Musse tuntuu jäävän aika pieneksi russeliksi, ja Fuula kasvanee ihan kohtuullisen kookkaaksi russeliksi. Joten tällä hetkellä Fuula ja Musse ovat lähes saman kokoisia, vaikka niillä onkin lähes kolme kuukautta ikäeroa. Ihan hassua kun kukaan ei oo enää selkeesti pieni. Musse on ehkä suunnilleen 26cm. Fiinihän on sen 25cm ja Fuula varmaankin n. 24cm. Ne on kyllä aika hassu kolmikko. Fiini edelleen kurmottaa Mussea minkä ehtii. Nykyään se on alkanut tosin kurmottamaan Fuulaakin. Ilmeisesti Fuula on alkanut hiljalleen saada lisää luonnetta, tai muuten vaan muuttunut vähemmän neutraaliksi, sillä enenn se tuntui olevan Fiinille lähinnä ilmaa.

Itse asiassa oikein hävettää, ettei mulla taida olla kovin kummoisia koulutuskuulumisia Fuulasta. Ainoastaan ollaan harjoiteltu "seiso" -käskyä ruokakupin saamisen yhteydessä. (Fuula siis osaa kyllä jo ns. näyttelyseisoa). Istuminen on Fuulalla jo vahva. Siitä olen tyytyväinen.

Mutta, lupaan että huomenna tokoilen vähän Fuulan kanssa, ja otan kotiagia sekä Fuulan että Novan kanssa. Ja jos ihan hullu oon, niin tehdään isommankin apinan, eli Mustin kanssa pientä aksaharjoitusta.

 

Tavoite Porvoon kisoihin: Jos neljästä radasta saatais edes yksi tulos Kieli ulkona