Elokuu.
Onko elokuu sitten syksyn alkua, vai kesän loppua, se selvinnee pian. Tänään on tuntunut syksyltä. Viikonlopuksi ovat luvanneet kesäisiä kelejä. Ihanaa, sillä meillä on suunnitelmissa kaverin kanssa reissu Kouvolaan Kuninkuusraveihin.

Mun elämässä on menossa selvä syksy jo. Talvi tulee, niin kylmää puhaltaa. Voimat on loppu, ja syysmasennusta pukkaa. Toi on muuten aika hauskaa, on syysmasennusta ja kevätmasennusta, ja milloin mitäkin masennusta, vaikka tosiasiassa masennukset kai kuitenkin johtuu ihan muusta kun vuodenajoista.

Mun tärkeä kaverini ilmoitti että tulee taas pitkästä aikaa Lahteen. Tajusin tuossa illalla olevani itse tuolloin Tallinnassa, tosin vain sunnuntain, toivon mukaan. Täytyy muistaa kuitenkin pikaisesti ilmoittaa asiasta mun kaverille.

Tallinnaan olen menossa koiranäyttelyyn. Mun kasvattini on ensimäistä kertaa junnuissa, ja olen luvannut esittää myös yhden toisen rotuisen koiran. Täytyy tutustua niiden esitystapaan vielä tässä lähiaikoina.

Meidän pennut on jo isoja. Isommat pennut ovat yli 5-viikkoisia, ja syövät jo ahneesti kiinteää ruokaa. Emo ei niitä enää kovin paljoa imettele. Kun niille laittaa kupillisen kiinteää, niin 5 minuutin kuluttua kuppi on tyhjä. Toivottavasti säilyttävät ruokahalunsa aina. Nirso koira on aika tylsä mun mielestä.

Pienemmät pennut on todella pulleita. Mulla ei ole koskaan ollut noin pullukoita pentuja, en ainakaan muista. Ne ovat kaikki keskenään lähes samanpainoisia, mikä sekin on aika uutta. Kaikilla on vahvat isot päät, joissa on todella lyhyet ja leveät kuonot. Saa nähdä mimmoisia jötkäleitä niistä mahtaa kasvaa. Ne muuten ottavat jo vahvoja askeleita, vaikka simmut on vielä kiinni. Tosin, ei enää ihan liimatiukasti, joten voi olla että nämä alkavat katsella maailmaa jo melko nuorina veitikoina. Ihmeellisen varhaiskypsää porukkaa.

Kävimme myös katsomassa tuontiurokseni toisia pentuja, jotka ovat suunnillen samanikäisä kunnämä meilläkin olevat. Samanmoisia jötkäleitä nekin olivat. Uros tuntuu olevan melko vahva periyttäjä. Toivottavasti periyttää vain ja ainoastaan kaikkia hienoja ominaisuuksiaan :)

Olimme tänään Fanin ja Danan kanssa jälleen treeneissä, ja treenit meni taas huippuhienosti. Innostuin siitä viimein hankkimaan agilitylisenssin, ja samantien ilmoitin kummankin koiran kahden viikon kuluttua oleviin Riihimäen kisoihin.Fanin kanssa on pakko hioa kontakteja ennen sitä. Täytynee käydä vapa-ajalla reenailemassa itsenäisesti. Danan kanssa taas on pakko ottaa keinua, ja muistutella kepeistä. Hullu minäkun meni Danankin kisoihin ilmoittamaan. Mutta, onpahan ainakin pellenumeroa yleisölle, kai se on kiva että agikisoissakin saavat viihdykettä. Ilmoitin molemmat myös russeleiden rotumestaruuksiin. Järjen riemuvoitto tuokin :D No, Fani nyt juu, mutta etä Danakin. Saa nähdä kuinka paljon saan hävetä kun päästän "rasvatun salaman" siellä irti :D Samana viikonloppuna tulee olemaan vielä joukkuepiirinmestaruudet joihin uskon että ainakin Fani lähtee meidän seuraa edustamaan, todennäköisesti myös Dana. Ai että.. Saa nähdä meneekö kisainnostus näiden muutamien kisojen jälkeen ohi taas hetkeksi. Olisipa tässä jotain möllikisoja nyt ennen noita virallisia. Torstaina olisi P-HAU:lla, mutta vetämäni alkeiskurssi on juuri torstaisin, joten sinne emme pääse harjoittelemaan. Meillä on siis ainoastaan yhdet treenit enenn seuraavia kisoja. Ja siis ennen Danan ihkaensimmäisiä kisoja. APUVA!!

Ilmoitin myös Toope -the mäyräkoiran- ensimmäiseen näyttelyynsä, tosin ihan vain pentunäyttelyyn. Saa nähdä kuinka mahtaa käydä. No, harjoittelemaanhan sinne mennään.

Kai tästä tarvii kohta kömpiä yläkertaan nukkumaan. Olisin itse asiassa mennyt jo, mutta hoksasin yhtäkkiä, että täällä on hitsin vilakka, joten aloin lämmittämään huushollia. Ja tässä sitä yhä ollaan.

Huomenna ei ole kiire mihinkään, iltapäivällä tulee trimmattava, mutta haluaisin päivällä ehtiä kyllä siivota täällä, sekä vanhalla asunnolla. Ja, käydä kaupoilla. Kaikenlaisia hankintoja täytyisi tehdä. Eli, suhteellisen aikaisin olisi noustava kuitenkin. Muutenkaan en enää tykkää nukkua turhan pitkään. Olen saanut melko hyvän unirytmin päälle.

Ai juu, ja opinnot alkaa elokuussa, huuuiii jeee :D Aivan ihanaa päästä tekemään vihdoin sitä mikä on oikeasti lähellä sydäntä.

Kyllä tämä mun elämäni vielä kesäksi kääntyy, ennen joulua, veikkaan mä :) Nyt menen näkemään aurinkoisia unia!