Yksi kaveri hehkuttaa facebookissa jatkuvasti ruokasoodaa mitä kummallisemmissa käyttötarkoituksissa, ja olen aina muistanut mainita, että omistan sellaisen kirjan, jossa on lueteltu kaikkia mahdollisia ruokasoodan ihmevaikutuksia. Äitini on antanut sen mulle jonain jouluna lahjaksi.

No nyt siitä on myös todistusaineistoa, kun tuo kyseinen kirja sattumalta tuli vastaan siivoillessa:



En vieläkään ehtinyt perehtyä kirjaan kovin huolellisesti, mutta äkkiseltään sen mukaan voi ruokasoodasta ja vedestä voi mm. loihtia "voiteen" joka lievittää hyönteisten pistoista aiheutunutta kutinaa. Myös syylät lähtee ruokasoodakäsittelyllä, ja mikäli iho palaa auringossa, niin ruokasoodakylpy tuo helpotuksen! Lisäksi on toki paljon siivousvinkkejä, yms.


Mutta, eipä siinä vielä kaikki, tämänhän olin kokonaan unohtanut. Ihmettelin että mitä lisäsivuja siellä kirjan välissä oikein on, mutta siellä olikin toinen vastaavanlainen lehtinen, joka käsittelee yhtä omista lempiaineistani, etikkaa! Ja vähän myös hunajaa.



Itse käytän etikkaa pyykin huuhteluun, koiranpissan hajun poistamiseen, jne.
Mutta nytpä tiedän myös, että voin halutessani myös etikkavedellä helpottaa hyönteisten pistojen kutinaa, välttää yöllistä hikoilua valelemalla iholleni viinietikkaa, kylpeä etikkavedessä, tai syväpuhdistaa hiukset etikkavedellä. Vuotavaan nenäänkin tuo etikka helpotuksen:
"Jos nenäsi vuotaa, juo lasillinen vettä, johon on lisätty teelusikallinen viinietikkaa."

Hunaja sen sijaan estää migreenikohtauksia!
"Ota kaksi teelusikallista hunajaa jokaisen aterian yhteydessä, kun haluat estää migreenikohtaukset. Heti, kun migreeni ilmoittaa tulostaan, ota nopeasti 1 teelusikallinen hunajaa."
(ja jos ei migreeni pysy poissa, niin tolla kuurilla ainakin makeannälän luulisi pysyvän poissa, ja pitkään!)

Hunajaa ja viinietikkaa voi käyttää myös yhdessä, esim. unettomuuden hoitoon:
"Ota unettomuuteen hiukan viinietikkaa sekoitettuna kupilliseen hunajavettä. Nauti ennen nukkumaanmenoa."
(Meneeköhän tuon liemen hajusta kenties taju?)


Että tämmöistä iltalukemista minulla tänään.
En kuitenkaan ota etikkatömssyä ruokasoodalla maustettuna ennen nukkumaanmenoa.