Kirjoitan tähän vielä erikseen koirista, vaikka muuten tulikin jo pitkä kirjoitus. Ajattelin kuitenkin, että mikäli meidän sivujen linkin kautta eksyy tänne kävijöitä, he varmaan lukevat mieluummin koira-asiaa, kuin mun sisustus-/puutarhapuuhia. Koirajutut löytyy siis jatkossa ihan omana kategorianaan tuosta sivuvalikosta (jos nyt osaan sen laittaa niin.)

Koirarintamalla ei hirveästi mitään erikoista ole tapahtunut. Stella-pentu lähti uuteen kotiinsa Speedy-russelin kaveriksi. Stella on kotiutunut hienosti, ja Stellan kuulumisia varmaan tulee kirjattua ylös jatkossakin, sillä Stella muutti tuohon ihan lähelle meitä.

Fiinin ja Fanin menin ilmoittamaan virallisiin kisoihin. Lähdetään kuun lopulla siis Porvooseen nolaamaan itsemme. (Ei kannata tulla katsomaan, häpeän jo valmiiksi silmät päästäni.) Ne on iltakisat ykkösille, ja siellä on sekä hyppyrata, että agilityrata.

Fiini meni viimeksi treeneissä tosi kivasti. Fanin kanssa olen pitänyt vähän taukoa, lepuuttaakseni omia hermojani. Nyt Fiinillä on edessä vain rankka rengaskuuri ennen kisoja. Kaikki muu menee suht hyvin. Kepeillä se toisinaan saattaa harpata, mutta periaatteessa osaa kepit ihan ok. Ja Fani sitten on mikä on. Sehän osaa kyllä, jos viitsii. Ja yleensä ei viitsi.

Fuula on huippu! Se osaa jo tulla takaa sivulle. Opetan siis sivulle tuloa sille takaperin ketjuttaen, eli alusta loppuun. Nyt se osaa jo hienosti tulla takaa sivulle. Se osaa myös istua hienosti.

Tänään oli "viedään maalaiskoira kaupunkiin"-päivä. Otettiin Fuula mukaan kaupungille kävelylle, ja hienosti sujui. No, remmissä me ei olla hirveästi sitä pidetty, joten se oli toisinaan pienelle hiukan epämiellyttävää. Mutta polkupyörät, autot, ihmisvilinä, mikään ei aiheuttanut oikein minkäänlaista reaktiota Fuulassa. Hyvä koirakansalainen siitä varmaankin on kasvamassa. Pian täytyy alkaa katsella Fuulalle koulutuspaikkaa, kunhan ensin saadaan rokotukset kuntoon.

Novakin on oppinut jo paljon. Ollaan harjoiteltu enimmäkseen luoksetuloa, istumista ja maahanmenoa.

 

Niin, ja meille on mahdollisesti syksyllä sittenkin tulossa pentujakin. Siitäkin lisää sitten vähän myöhemmin. Mutta mikäli joku kiinnostuu aktiivisesta russelinpennusta, ota yhteyttä pikimmiten :)

 

Tässä vielä loppuun Fuulan poseerausta, otin kuvat ihan itse, testailin hiukan tuota kameran ajastettua itselaukaisua:

fuula12vko.jpg

fuula12vko4.jpg