Tosiaan, piitkästä aikaa sain aikaiseksi avata uuden sivun blogissa! Vajaa puoli vuotta näyttää olevan edellisestä merkinnästä. Kauhistus sentään.

Tähän väliin on toki mahtunut vaikka mitä kaikkea, enkä muista varmasti puoliakaan. Enkä nyt mitään romaania jaksaisi alkaa kirjoittaakaan.

Tärkein tietysti, meidän pienen tyttären syntymä, 15.2. Jane syntyi maanantai-aamuna suunnitellulla sektiolla, koska oli perätilassa. Toipuminen sektiosta oli nopeaa. Olin itseasiassa yllättynyt, kuinka vähän aikaa vatsa ja haava itsessään olivat kipeitä.

Pikkuhiljaa olen päässyt sitten jo tässä taas mukaan koiratouhuihin, melkein täysillä. Tampereen KV:ssa oltiin koko perheen voimin. Kaikki mun kasvatit saivat EH:n, paikalla olivat Fiini, Fuula, Jussi ja Salli. Kuitenkin kasvattajaryhmäksi olivat sen verran sekalainen seurakunta, että päätin jättää kasvattajaryhmän esittämättä. Eli, edelleenkään en ole ikinä kasvattajaryhmää saanut esitettyä. Toivottavasti kuitenkin jo tänä vuonna onnistuisi jossain ensimmäisen kerran.

Lahteen menin yksin, Fuulan kanssa. Fuula sai tällä kertaa H:n, johtuen siitä, että se oli tuomarin mielestä liian suuri ja liian pitkä. Noh, isohan se onkin, meidän hevonen :D

Sitten vappuviikonloppuna lähdin itsekseni Someron ryhmikseen, viemään Tolloa ensimmäiseen viralliseen näyttelyynsä. Fuula tuli mukaan "maskottina" , koska musta on jotenkin tylsää kiertää vain yhden koiran kanssa, kun samalla vaivalla menee kaksikin. Tollolla menikin hienosti, sai ERIn, voitti luokkansa, sitten voitti kaikki urokset, sai sertin, ja lopulta oli ROP. Aika hienoa, etenkin kun kyseessä oli ihan nuori kloppi, juuri pari päivää aikaisemmin 9 kuukautta täyttänyt. Toisaalta, esiintyminen olikin vähän sen mukaista.. Nyt siis olen ottanut itseäni niskasta kiinni, ja meillä on alettu treenata kuinka näyttelyremmissä liikutaan. Turengissa sitten nähdään että tuottaako treeni tulosta, vai onko tuo vaan pöhkö pentu, jonka täytyy varttua että kasvaa vähän aikuisemmaksi, jotta alkaa esiintyminenkin sujua.

Tässä kuussa olen sisi vielä menossa Turengin ryhmikseen, Hollolan pentunäyttelyyn, Aptukseen ja Järvenpäähän. Sen jälkeen luulen että pidän hiukan taukoa näyttelyistä. Toivottavasti noissa tavataan paljon vanhoja, ja uusiakin tuttavia! Ainakin näissä kolmessa ekassa näyttelyssä on ollut aivan ihanaa kehänlaitaseuraa, kiitokset kaikille!! 


Agilityharrastusta olen myös päässyt jo jatkamaan. Olen käynyt jonkin verran treenailemassa itsekseni Fiinin kanssa, mutta myös harjoitellut pikkuisen jo Tollon ja Mustinkin kanssa.

Kerran käytiin vähän testailemassa Helsingissä sporttikoirahallia, joak olikin tosi kiva paikka treenata. Toisella kertaa kävin Nokialla eräässä lämmitetyssä hallissa vetämään pienelle porukalle treenit, ja sitten pikkasen kokeilin Fiiniä sielläkin. Fiini ei tunnu kovin hätkähtävän erilaisista treenauspaikoista. Ja itseasiassa se menee koko ajan vaan kivemmin muutenkin. Suoritusvarmuutta siltä mun mielestä puuttuu vielä aika paljon. Mutta... kun sitä ohjaa, niin se menee kyllä hienosti. Mulla vaan taitaa olla vähän tapana lintsata ohjaamisessa...

Tänään aloitettiinkin ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa agilityryhmässä. Ja koska Fani sairaslomalla vielä kastraation jäljiltä, niin menin  Fiinin  kanssa. Fiinihän meni oikeasti siis tosi hyvin. Ja ilmeisesti se on kuitenkin ihan hyvä koira, vaikka mä sitä aina vaan jaksan vähätellä. Millähän saisin oman asenteeni sitä kohtaan vielä muutettua? Tosi kiva treeni oli, kivoja ohjausharjoituksia, ja alkuun vähän tuntui että jalat on edelleen äitiyslomalla, ja menee solmuun, mutta kyllähän sitä kohta taas osasi jo itsekin liikkua. Ja ainakin hengästyin ihan hetkessä. Eli, joko Fiini on nopeampi kuin kuvittelen, taaaai sitten mulla on vaan huono kunto. Tai ehkä molempia ;)

Jospa joskus sais tolle Fiinille nollia, niin näkisikin vähän sitä sen vauhtia. Tai sitten pitää vaan kellottaa sama rata molemmilla koirilla.

Tässäpä tältä erää. Yritän saada tätä kirjoittelua taas pikkuhiljaa hiukan säännöllisemmäksi.

Tässä vielä pari kuvaa loppuun: 
 

Tollo kera ruusukkeittensa.

 

Minä ja Jane 2,5kk