juhlin uutta vuotta töissä, enkä oikein meinannut tajuta että vuosi tosiaan vaihtui. Nyt on jo vuosi 2007, käsittämätöntä. Ihan vasta äskenhän oli 1997, ja pikku-Nora kävi seitsemättä luokkaa... Juu, siitä on siis 10 vuotta.

Aika hurjaa. Aika kuluu, ja vuodet vierii, tuntuu välillä ihan  että silmissä. Mitähän sitä tuli viime vuonnakin taas tehtyä tai saavutettua...

Ensinnäkin vaihdoin koulua, eli palasin jälleen alkupisteeseen, ammattikorkean ensimmäiselle luokalle. Yksi hieno homma tietysti oli hevosen vaihto, siinäkin tosin palasin entiseen, omaan rakkaseen ponivarsaani. Hetkeäkään en kyllä ole katunut.

Koirarintamalla on edistystä ehkä ollut eniten.
Fanin kanssa aloitettiin kisaaminen agilityssä, ei kovinkaan huimalla menestyksellä. (Toistaiseksi plakkarissa 5 x HYL), mutta onpahan virallinen kisaura ainakin aloitettu, sekin on jo jonkin kynnyksen yli menoa.

Tuonteja hankin kaksi. Alkuvuodesta toin Ruotsista narttupennun, Lilan, ja nyt vielä tähän vuodenvaihteeseen tuli Ruotsista aikuinen uros, Hobbe. Oikein hauskoja "hankintoja" molemmat. Vientejä oli myös kaksi. Koko "kasvattajanurani" ensimmäinen vienti, uros Frasse, muutti syksyllä Ruotsiin. Toinen vienti oli seuraavasta pentueesta, uros Sass, Viroon. Kummassakin kodissa ollaan oltu hyvin tyytyväisiä. Ulkomaille viennissä täytyy olla aika tarkka. Täytyy koittaa löytää pentueesta mahdollisimman hyvä pentu, sillä vientipentu on ikäänkuin "käyntikortti" maailmalla.

Myös koko "kasvatustyöni" otti ensimmäisen ihan oikean askelen eteenpäin. Nimittäin viime vuonna syntyi ensimmäinen toisen polven Kisentel's-pentue. Pentueen emä oli sijoitusnarttuni Danan ensimmäisestä pentueesta. Tämä oli ihan uusi kokemus minulle. Erikoisinta oli se, että koko odotusvaihe jäi ikäänkuin välistä. Minä vain "astutin" ja "synnytin". Dana sai tänä vuonna myöskin viimeisen pentueensa (jonka pennut kantavatkin "vihonviimeisiä" nimiä: Myrkyn Lykkäs, Järjen Jätti, Ettäs Kehtas, sekä Ruudin Keksi). Joten jatkossa luulen russelipentueideni olevan hyvin pitkälle nimenomaan sijoitusnarttujen synnyttämiä. Tällä hetkellä ei ainakaan ole suunnitelmissa hankkia uutta russelinarttua kotiin.

Viime vuonna myös Fani astui muutaman nartun, ja tänä vuonna seuraankin innolla omien kasvattieni lisäksi myös Fanin jälkeläisten kehittymistä.

Tänä vuonna otan taas uusia askeleita. Ensimmäinen erisukuinen pentue tulee syntymään tänä vuonna. Emänä tulee siis olemaan Ruotsin tuonti Lila, joka on aikaisemman linajni kanssa täysin eri sukuinen, kuten  myös uros, jota Lilalle olen sunnitellut käyttäväni. Myös toinen toisen polven Kisentel's-pentue on suunnitteilla tälle vuodelle, sekin on hyvin jännittävää. sen jälkeen siirrytäänkin tässä linjassa jo kolmanteen polveen.

Tänä vuonna suunnitelmissa on myös lisää virallisia agilitykisoja Fanin kanssa, ja mahdolliset ihkaensimmäiset tuloksetkin! Toivon myös ensimmäistä kertaa ilmoittavani kasvattajaryhmän ainakin pentunäyttelyyn, ellen jopa myös ihan viralliseenkin, loppuvuodesta kun on jo neljä pentueellista pikkupusuttelijoita näyttelyiässä.

Muuten aion tänä vuonna panostaa koulunkäyntiin entistä enemmän, ja toivon todella saavani kesätyöpaikan omalta alaltani. Yksi iso muutoshan tietyti tulee olemaan muutto omakotitaloon. Sitä odotan todella innolla. Toukokuu lähenee!

Saa nähdä mitä kaikkea tämä vuosi tuokaan tullessaan. Palaamme asiaan 1.1.2008, ehkä työyön päätteeksi jälleen...