Joulu. Enää muutamia päiviä vuotta 2012 jäljellä.. Kylläpä aika on taas rientänyt. Tähänkin vuoteen on mahtunut hyvin paljon kaikkea. Niin hyvä kuin pahaa, ja paljon siitä väliltä.

Viime kuukaudet on olleet aikamoista mylläkkää. Alkuvuodesta aloittamani trimmauskoulutuspäättyi viikko sitten, ja loppuaika meni tietysti mm. joitain rästitehtäviä, sun muita kasaillessa. Viime viikonloppuna oli sitten päättäjäiset, joista minäkin todistuksen suoritetusta trimmauskoulutuksesta siis sain :) En tosin päässyt todistusta paikan päälle pokkaamaan, mutta siitä tarkemmin jäljempänä.

Koulukiireiden lisäksi kiireitä on riittänyt muunmuassa koiranäyttelyrintamalla. Ensin oli Seinäjoen näyttely, joka meinasi kaatua omaan mahdottomuuteensa viime metreillä. Lopulta sain kuitenkin itsestämni irti, että lähdin ajelemaan päiväreissua Seinäjoelle ja takaisin. Sain Ainon onneksi Lempäälästä asti matkaseuraksi, joten ihan yksin ei sentään tarvinut koko matkaa ajella. Rankkaa se oli silti vain parin tunnin yöunien jälkeen.

Tollon esiintyminen menikin sitten aivan penkin alle. Tollo kiskoi hulluna remmissä pää alhaalla, ja liikkui niin rumasti kuin se vaan voi. Lopulta Tollo oli PU3. Fuula esiintyi sitten taas hirmu kauniisti ja ryhdikkäästi, ja Fuula tuntui olevan iloinen ja hyväntuulinen koko päivän. Harmillisesti hieno esiintyminen ei aivan riittänyt, tuomari sanoi että kunpa se olisi hieman lyhyempi, kun se liikkuu niin kovin kauniisti. :D Fuula sijoittui luokassaan toiseksi ERIllä, mutta ei saanut SA:ta tällä kertaa.

Seuraavana olikin sitten vuorossa Jyväskylän 2x KV-näyttelyreissu, joka otettiin Leenan kanssa lähinnä lomailun kannalta. rentouduttiin hyvässä seurassa. Mentiin jo perjantaina hotellille, jotta päästään pirteenä kehään. No,  näinhän se ei sitten mennytkään tietysti mun osaltani, kun unettomuus iski. Mutta eipä tarvinut ajaa kummoisesti, ja oltiin kehän laidallakin hyvissä ajoin. Ihanan stressitöntä. Tällä kertaa olisi tosin voinut vaikka vähän olla myöhässäkin, sillä kehä tuntui kestävän ja kestävän, ja meni ehkä jopa pari tuntia ennenkuin lopulta oli edes Tollon vuoro. Tollo esiintyi ihan mallikkaasti, mutta tuomarin mielestä se ei ollut riittävän maskuliininen, joten Tollo oli lopulta PU4. Fuulakin jakosi esiintyä pirtsakasti, mutta se oli tuomarin mielestä turhan ronski iita, joten sijoittui kolmanneksi luokassaan, eikä saanut SA:ta tällä kertaa.

Seuraavana päivänä minulla olikin sitten ilmoitettu Tollon ja Fuulan lisäksi myös osaomistusurokseni, Into. Kaikki koirat esiintyivät hienosti, ja tuloksetkin olivat loistavia:
Tollo ERI VAK1 SA PU1 CACIB VSP, Into AVK2 ERI SA PU4 ja Fuula AVK1 ERI SA PN4 !!

Ei hullummin! PU-kehässä lisäksi PU2 SERT meni Hobben pojalle, joten sekin ilostutti kovasti :) Oli siis mukava ajella takaisin kotiin. Olin jopa niin onnellinen tuloksista, että unohdin hakea palkinnot. Jälkeenpäin kuulin toki että Jyväskylässä olisi ollut oikein poikkeuksellisen hienot pokaalit :D

1324862243_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Into Jyväskylän KV:ssa (PU4)

 

Noh, kauaa ei ehditty JKL:n jälkeen sitten huilata kun jo joulukuun alussa taas mentiin. Tällä kertaa oli tupla-KV viikonloppu helsingissä, kun kisailtiin Helsinki Winner 2011 ja Voittaja 2011 -titteleistä. Messarissa mukana oli meiltä ainoastaan Tollo. Molempina päivinä oli paljon kovatasoisia russeleita useista eri maista paikan päällä. Menestys toki tuntui sitäkin hienommalta. Lauantaina suomalaistuomarilla Tollo oli PU1 VSP CACIB -> HeW-11 !! Sunnuntaina kroaattituomarilla Tollo voitti suuren urosten valioluokan, ja oli lopulta PU2. Aivan uskomattoman hieno viikonloppu, ja tällä kertaa muistin hakea ne palkinnotkin!

1324862371_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

HeW-11 Vitsuddens Musse



Seuraavana viikonloppuna olikin sitten edessä laivareissu Tukholmaan. Kauhusta kankeana seurailin perjantaina laiva-aikatauluja, kun osa laivoista perui vuorojaan hirmuisen myrskyn vuoksi. Onneksi meidän laivamme lähti satamasta kohti Tukholmaa, aivan ajallaan. Laiva ei kovasti edes keinuttanut kuin vasta joskus aika pitkälti yöllä. (Silloin kun olisi kuulunut nukkua, mutta me istuttiin Miian kanssa laivan yökerhossa parantamassa (russeli-)maailmaa).

Aamulla sinkaistiin hyvinkin pirteinä pystyyn joskus lähes kukonlaulun aikaan. Sinkaistiin alemmalle ulosmenokannelle, ja päästiin ensimmäisten joukossa laivasta ulos. Saatiin taksi myös samantien satamasta ja oltiin todella hyvissä ajoin näyttelypaikalla, kerrankin! Ehdin siinä oikein hyvin käydä pienellä kävelylenkillä Tollon kanssa ennenkuin mentiin sisään halliin.

Ruotsissa oli koirille halliin mennessä hauska "terveystarkastus". Koirat nousivat hieman pienoispuomia muistuttavalle rampille, jossa ne kopeloitiin läpi, katsottiin päällisin puolin että näyttävät olevan kunnossa. Tollo kiipesi hienosti rampille, ja teki hienon alastulonkin ;)

Halli oli valtvan suuri, saatiin kävellä aika pitkä matka ennen kuin löydettiin oikea kehä. Saatiin hyvät paikat kehän laidalta ja asetuttiin vapaan penkin tuntumaan. Ehdin käydä hakemassa aamiaista, ja makupaloja, ja moikata tuttuja ennen kuin kehä alkoi. Odottelin kuumeisesti Tollon kasvattajaa saapuvaksi, sillä oltiin menty Tukholmaan juuri kasvattajaa tapaamaan. Kasvattaja kun ei ollut nähnyt Tolloa livenä vielä koskaan aikuisena. Itsekään en ollut tavannut Anna-kasvattajaa aikaisemmin, koska Petra kävi Tollon pentuna Ruotsista hakemassa. Kasvattaja vaikutti tyytyväiseltä Tolloon, ja sen esiintymistaitoihin, kun esittelin Tolloa ennen omaa vuoroamme.

Pohjoismaiden Voittaja -näyttelyyn oli saapunut 57 russelia eri maista. Ruotsista, Suomesta, Norjasta, ja ainakin myös Italiasta. Urosten valioluokka oli todella kovatasoinen. Siellä oli kilpailemassa muunmuassa kaksi Euroopan Voittajaa, sekä Pohjoismaiden Voittaja. Tollo esiintyi täydellisesti. Se näytti kaikki parhaat puolensa. Liikkui upeasti, ja seisoessaan asetteli itsensä hienosti. Se voitti valioluokan, oli PU1, ja lopulta ROP. Kotiintuomisena oli siis kaksi uutta titteliä: Pohjoismaiden Voittaja 2011, sekä Ruotsin muotovalio!! Paljonkaan paremmin ei meillä olisi voinut mennä. Tollo pääsi esiintymään myös Annan kasvattajaryhmässä, joka oli ROP-kasvattajaryhmä. Niinpä sitten päästiin Tollon kanssa kahdesti pyörähätämään vielä PMV:n isossa kehässäkin. Oli aika hienoa!

1324862559_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1324862590_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

PMV-11 & SE MVA Vitsuddens Musse

 

Seuraavana viikonloppuna olikin sitten viimeinen kouluviikonloppu. Perjantai meni trimmaillessa, mutta kun pääsin kotiin, huomasin että liisinarttu Alman lämmöt on laskeneet. Tiedossa oli siis pentuja pian. Juuri kun olin lähdössä nukkumaan, Alma alkoikin ponnistella, ja koko aamuyö synnyteltiin pentuja. Lopulta nukahdin, ja kun heräsin, kärsin niin kovasta niskakivusta ja migreenistä, etten päässyt liikkumaan muutamaa askelta pidemmälle. Viimeinen koulupäivä ja todistusten jakokin jäi siis välistä :(

Almalle syntyi 5 kaunista narttupentua, joista valitettavasti yhdellä oli kitalakihalkio, ja sen elämä päättyi ennen kuin ehti kunnolla alkaakaan. Neljä muuta pentua voivat hyvin ja kasvavat. Pentujen isä on oma tuontiuroksemme Ezze. Pentuja on vielä vailla omia aktiivisia koteja. Toivonmukaan näistä kehittyy kivoja harrastuskavereita lajiin kuin lajiin.